There is no spoon 🥄

Jedna zajednička misao prevladala je tijekom prvog sastanka osnivača Internet instituta. Bio je to osjećaj da su postojeća pravila i dogme zastarjele i da više ne funkcioniraju. Ova misao je još uvijek vrlo prisutna u našem timu – i danas kao i prije 20 godina. A to je glavna pokretačka snaga naše odluke da zauzmemo drugačiji pristup: antidisciplinarni pristup.

Antidisciplinarnost – netko ili nešto što se ne uklapa u tradicionalnu akademsku disciplinu; polje studija sa svojim posebnim riječima, okvirima i metodama.

Samospoznaja

Ideja Instituta slijedi ideje dviju organizacija koje su obilježile svoje vrijeme u povijesti. Prva je Bauhaus u Dessauu – njemačka umjetnička škola s početka prošlog stoljeća (aktivna od 1919. do 1933.). Druga je interdisciplinarni istraživački laboratorij MIT Media Lab; najkreativniji odjel MIT-a osnovan 1985. Ideje iza ove dvije organizacije vode nas i inspiriraju svaki dan.

Internet Institut bio je i ostao mjesto okupljanja svih kreativnih ljudi, lumena, darivatelja, mijenjača, onih koji su drugačiji. Svih onih kojima su postojeće ideje i rješenja nedostatni. Svih onih koji nisu mogli naći svoje mjesto pod suncem. Svih onih koji nijednu postojeću instituciju ili organizaciju ne mogu nazvati “svojom”.

Ponekad nas ljudi pitaju: “Ovaj vaš institut – što je to zapravo?” Postoji samo jedan odgovor koji to adekvatno opisuje: Internet Institut je stanje duha.

To je organizacija koja ničime ne ograničava svoje članove u načinu rada. Štoviše, cijeli će tim promicati tvoje ideje i veseliti se njihovoj provedbi zajedno s tobom. Ovo je ekipa koja jednostavno zna da – There is no spoon.